Tretmani vlasišta

Tecna Professional Haircare je italijanski proizvođač vrhunskih prirodnih, bio-etičkih proizvoda specijalizovanih za adresiranje problema temena.

Za razliku od nege kose, suština ove grupe tretmana je nega temena, koja često može biti zanemarena. Može se slobodno reći da većina problema upravo i nastaje „u korenu kose“,a ti problemi mogu biti višestruki. Upravo je i ključni zadatak naše usluge pregleda pravilno ustanovljavanje problema, a potom i njihovo rešavanje adekvatnim regularnim ili SPA tretmanima.

Tecna TEABASE Aromatherapy i Sensitive linije posvećene rešavanju problema temena i nezi istog, formulisane su tako da sadrže 12 esencijalnih ulja i 8 antioksidativnih vitamina koji uspostavljaju balans i toniraju kožu glave i dlaku, eliminišući glavne nedostatke i dajući zdrav izgled i sjaj.
Već prvom aplikacijom postižu se vidljivi i dugoročni rezultati, dok će ponovnom upotrebom u kratkom periodu otkloniti nesavršenosti koje ‘’guše’’ prirodnu lepotu kose.

Dominantno esencijalno ulje koje sadrže Teabase preparati je ulje čajevca – sastojak izvanrednih antiseptičnih i gerimicidalnih (sprečavanje razvoja mikroorganizama) svojstava, zvanično priznat u USA kao ‘’Prirodno antiseptičko ulje germicidnog i fungicidnog dejstva’’. Svi Teabase preparati su kreirani za sistem nanošenja putem aromaterapijske masaže. Arome koje oni sadrže stimulišu jedinstveno stanje kod klijenata i korisnika, šireći se kroz vazduh i respiratorni trakt.

Tretman regulisanja sebuma kože glave

Tecna Teabase Clarifying tretman

masna kosa

kosa koja ne može dugo ostati čista

kosa bez volumena

kosa koja se teško češlja

Teabase Clarifying preparati omogućavaju terapiju posebno formulisanu za regulisanje prekomernog lučenja sebuma u koži glave. Ovim tretmanima se uspostavljaju najbolji uslovi za zdrav rast kose, dok je ona u isto vreme tonirana i sjajna.

Lojne žlezde su odgovorne za proizvodnju sebuma, koja, ukoliko postane prekomerna, dovodi do problema kože kao što su zapaljenja, crvenilo, svrab, dermatitis i alopecija. Ovi problemi se često neizbežno ispolje na estetskom nivou, pa kosa postane beživotna, masna, bez volumena, i neretko tanka i ekstremno krhka.

Clarifying tretman drži prekomerno lučenje sebuma pod kontrolom zahvaljujući ‘’biljnom filteru’’ koji se sastoji od prirodnih esencija koje stimulišu obnovu ćelija, a amortizuju negativne efekte.

Izuzetno efikasan tretman, koji vas vodi pravo ka razrešenju problema, u isto vreme negujući i teme i dlaku.

Tretman protiv peruti, svraba i suvog temena

Tecna Teabase Herbal Care
Oslobodite se ove iritantne pojave prirodnim i krajnje opuštajućim putem.

beživotna kosa

suva kosa

lako lomljiva kosa

Predstavljamo vam posebnu, specijalizovanu terapiju protiv peruti za suvu kožu glave i uporan svrab. Vraća kosu na put zdravog rasta pružajući joj dugotrajno antifugalno dejstvo. U salonu i kod kuće!

Znamo da se perut i seboreja mogu pojaviti iz više razloga, kao što je iritacija kože glave usled oksidacije i peroksidacije lipida u koži. Jedan od glavnih razloga za stvaranje peruti je Malassezia Furfur lipofilni kvasac, koji se može razmnožavati na ljudskoj koži uz veliku koncentraciju sebuma. Ova gljivica se nalazi na čitavoj površini naše kože, a najviše na koži glave tj. temenu.

Kada se njena koncentracija poveća, ona ispušta iritirajuće supstance koje su okidač za perut. Ulje čajevca i ostala esencijalna ulja u sastavu Tecna Teabase linije, imaju antibakterijska svojstva koja vraćaju kožu u svoje prirodno, zdravo stanje, eliminišući i nevidljive okidače i vidljive posledice, koje samo potpomažu nastavku razmnožavanja mikroorganizama.

Da zaključimo – Pri Herbal Care tretmanu protiv peruti, koriste se sastojci sa visokim antigljivičnim i dugoročno dezinfekcionim dejstvom.

Tretman protiv opadanja kose

Tecna Teabase Invigorating

Činjenica – 80% muškaraca i 50% žena je nekada tokom života pogođeno istanjivanjem i opadanjem kose usled spoljašnjih faktora, bolesti ili stresa.

Teabase Invigorating, što u prevodu znači okrepljujuće, je terapija za jačanje posebno formulisana da revitalizuje oslabljenu kosu i kosu koje je ‘pod stresom’. Dakle, da je okrepi i da joj novu snagu. Vraća joj sve neophodno za zdrav rast kose i daje joj energiju i podsticaj za rast i punoću.

Namenjen kosi koja opada i koja je oslabljena sa tendencijom pucanja. Tretiramo uzroke, a ne posledice, a time dolazimo do zdravije, jače kose, spremne za dalju negu.

Jačanje i podsticanje rasta kose

Teabase Energetic tretman

za tanku kosu

za krtu kosu

za kosu na koju utiče stres

za oslabljenu kosu

Terapija za vraćanje života kosi, posebno kreirana sa ciljem da revitalizuje oslabljenu i na razne načine „stresiranu“ kosu. Ponovo stvara najbolje uslove za zdrav rast kose i efektivno joj pruža vitalnost i punoću.

Dlaka ima uspostavljen životni ciklus, na kraju kog će neminovno otpasti i biti zamenjena novom. Ovaj ciklus se ne odvija uvek u jasno raspoređenim, redovnim intervalima. Zapravo, i neki od naslednih faktora mogu smanjiti životni vek dlake i sprečiti ili otežati stvaranje i rast nove. Tokom godina, ili genetskih faktora, koren folikule prekida ili usporava rast novih dlaka, a postojeće postaju slabe i krhke.

Čak i prekomerni sebum u kombinaciji sa drugim nečistoćama prisutnim na koži, može zapušiti pore i ometati normalan rast kose, koji će biti neminovno ugrožen. Tecna Energetic tretman uspomoć delovanja specifičnih esencijalnih ulja i ulja čajevca, pomaže germinativnom jezgru dlake da ostane aktivno, stimulišući i podržavajući ponovni prirodni rast.

Hej, važne informacije!
Pregled je uključen u cenu regularnog tretmana, a u sklopu SPA tretmana, pored pregleda uključeno je i feniranje.
Prosečno trajanje tretmana: 60min za regularni tretman, 90min za SPA tretman.
Takođe, sve proizvode za kućnu negu možete kupiti u Cacao Hair Spa

Zakažite svoj termin