HAIR SPA KONCEPT

Jedinstveno iskustvo spa rituala.
Rešavanje problema kose i kože glave.
Briga o kosi. Briga o sebi.

Šta je HAIR SPA tretman?

Hair Spa je terapija za kosu zasnovana na posebnim preparatima i postupcima u cilju ‘podmlađivanja’ vaše kose, vraćanja vaše kose u njeno najbolje prirodno, zdravo stanje. Primarni cilj je da vašoj kosi pruži ono što je deficitarno u njenom sastavu, što je na razne načine izgubila, a njen je neophodan element. To su biti proteini, minerali, pigmenti, lipidi, ugljeni hidrati i voda. Zatim je cilj ojačavanje i redovna dubinska nega, pa stilizacija kao završni, ali takođe negujući, korak.

HAIR SPA tretmani pomažu da se smanji negativan uticaj lošeg vazduha, hladnoće, vetra sunca, uređaja za stilizaciju i kolorizacije na kosu.

Od suštinske su važnosti za održavanje kose sjajnom i zdravom u isto vreme. Nekada manjak vode i navedena oštećenja ozbiljno utiču, osim na kvalitet kose, tako i na njen rast, a kako bismo očuvali sve najbolje u svojoj kosi i zaštitili je, hair spa tretmani su potrebni da nahrane i hudriraju folikulu dlake.

Sve to u opuštajućem ambijentu, uz masažu glave i tela u masažnim šamponjerama, prijatne melodije, zatamnjen prostor i aromaterapijske mirise preparata. Ovo su tretmani kojima ćete postići izuzetne rezultate u obnovi kose.

Za koga su HAIR SPA tretmani?

Da li ste znali da se možete rešiti gotovo svih problema dlake ili vlasišta tako što ćete priuštiti svojoj kosi SPA tretmane?
Hair Spa tretmani su visoko efektivno rešenje za sledeće česte probleme koje ćemo grupisati u probleme vlasišta i probleme dlake.

PROBLEMI DLAKE

pucanje i krzanje dlake

kosa koja se istanjuje

suva i beživotna kosa

gruba, neukrotiva kosa

PROBLEMI VLASIŠTA

opadanje kose i perut

prekomerno maščenje vlasišta ili cele kose

suvo vlasište koje izaziva svrab

spori rast kose

Ukoliko ste svoju kosu često ili nedavno hemijski tretirali na bilo koji način – farbali, blajhali, ispravljali, trajno uvijali, nadograđivali – gotovo je izvesno da ona može biti u boljem stanju, nego što je sada. Hranljivi spa tretman je sjajan način da ublažite štetu izazvanu gorepomenutim postupcima.

Sigurni ste da je vaša kosa potpuno zdrava, da joj pružate sve što joj je potrebno? Da ne može biti jača, sjajnija? Uvek možete da zakažete konsultacije i pregled Salon Lab tehnologijom kako bismo kombinacijom znanja i iskustva naših eksperata i rezultata dobijenih pametnom tehnologijom došli do činjenica u vezi stanja vaše kose i na osnovu toga vas usmerili na ono što možete učiniti za nju.

U zavisnosti od problema koji se tretira, tretmanima adresiramo probleme sa samom kosom, odnosno dlakom, ili vlasištem – temenom.

Koji su benefiti HAIR SPA tretmana?

1. Vraća kosu u prirodno, zdravo "virgin" stanje

Jedan od glavnih efekata hair spa tretmana je duboka regeneracija kose. Preparati koji se koriste su pravljeni sa namenom da hidriraju kosu kako bi postala glatka i sjajna. Koliko god da je vaša kosa negovana i čini vam se da ne postoji još nešto što biste mogli učiniti za nju,hair spa tretmani su potpuno nova dimenzija nege, koja može koristiti apsolutno svakoj kosi.

2. Normalizuje lučenje sebuma

Bilo da imate masno ili suvo vlasište, redovni spa tretmani pomažu da se lučenje sebuma normalizuje. Ukoliko se vlasište masti, naši eksperti će koristiti preparate koji uklanjaju višak sebuma, osvežavaju kožu glave i pripremaju je za dalje korake tretmana.
Ukoliko je, pak, vlasište suvo, koristiće preparat koji hrani i potpomaže lučenje sebuma radi optimalne hidratacije.

3. Poboljšava cirkulaciju krvi

Bilo koja vrsta masaže glave, odnosno temena, podstiče cirkulaciju krvi i pospešuje rast kose. Ukoliko je npr. baš to vaša želja – da podstaknete rast kose, redovni hair spa tretmani će vam u velikoj meri pomoći u tome. Ukratko, hair spa tretmani su najbolje rešenje protiv opadanja kose.

4. Obnavlja i jača oštećenu kosu

Kosa može biti oštećena na mnogo načina, od kojih nekih nismo ni svesni. Štetimo joj čestim farbanjem, blajhanjem, koriščenjem fena, prese, figara, a tu su i faktori poput zagađenog vazduha, stresa, loše ishrane, vremenskih prilika itd. Hair spa tretmani pomažu u saniranju nanete oštećenja i učine je  mekom, zdravom i sjajnom. Ali ne samo da je spašavaju, oni je nakon faze oporavka i štite od daljih potencijalnih oštećenja.

5. Rešava mnoge probleme kose i kože glave

Postoji mnogo različitih stanja kose i kože glave koja zadaju muku, poput opadanja, prevremene pojave sedih, peruti, pucanja dlake itd. Različiti tipovi hair spa tretmana, koji su se zasnivaju na potpuno kompatibilnim preperatima, mogu da adresiraju više problema u isto vreme i imaju dugoročne, ali i instant efekte.

6. Opušta um, oslobađa od stresa

Hair spa tretmani ne utiču pozitivno samo na vašu kosu. Um i telo će nesumnjivo osetiti benefite takođe. Neizostavni deo spa tretmana za kosu je masaža glave tokom aplikacije preparata, ali mi smo otišli korak dalje i obezbedili i masažne fotelje u kojima se opuštate tokom dela tretmana koji se odvija pri šamponjeri.  Ove masaže vas oslobađaju tenzije u vratu i ramenima, umiruju i,uz ostale detalje ambijenta, čine da se izolujete od svih svakodnevnih distrakcija. Uvek predlažemo odlaganje mobilnog telefona ili makar isključen ton.

Kako funkcioniše Teabase SPA linija?

Obnjavlja prirodan sjaj i mekoću tretirane i oštećene kose.

Korak 1

DETOKS

Detoksifikuje kožu glave i priprema za dalji tok tretmana.

Detoxifying Complex

Korak 2

OČISTITI

Specifični šampon koji čisti dlaku sklonu opadanju kao i kožu glave, naročito u stresnim periodima.

Invigorating Shampoo

Korak 3

KONDICIONIRATI

Hidrira, vraća balans i stvara zaštitnu barijeru. Vraća sjaj, elastičnost i mekoću.

Aromatic conditioner

Korak 4

TRETIRATI KONKRETAN PROBLEM/STANJE

Primer: Opadanje kose
Moćan preparat protiv opadanja kose i dlake koja se tanji i puca.

Specific Invigorating Treatment

Kako izgleda jedan HAIR SPA tretman?

Jedan HAIR SPA tretman se sastoji od nekoliko faza, od kojih svaka ima svoj cilj i specifičnu vrstu proizvoda koji se koristi.

  • Prva faza je dubinsko čišćenje, odnosno detox kože glave – uklanjanje posledica zagađenosti vazduha, preparata koje ste koristili, ostalih nečistoća, peruti, znoja, koji se lako lepe za skalp. Detox korak priprema koren dlake i kožu glave za dalje tretiranje.
  • Druga, treća i četvrta faza su maksimalno personalizovane, od šampona, seruma do maske i bilo kog dodatnog koraka tj. proizvoda, koji je neophodan da adresira potrebe baš vaše kose i kože glave. Svaka faza i proizvod imaju svoj način profesionalne aplikacije masažom.
  • Krajnji korak predstavlja stilizacija. Negujuća stilizacija tokom koje se takođe koriste preparati za vrhunsku zaštitu i jačanje dlake. Stilizacija usled koje kosa ne trpi, ne pati.

Koliko traje Hair Spa tretman?

Jedan Hair Spa tretman traje između 90 i 120 minuta, u zavisnosti od neophodnih faza.

Koliko često treba raditi Hair Spa tretman?

Ukoliko je vaša kosa jako oštećena, slaba i/ili imate problem sa vlasištem, najverovatnije će biti potrebno 3 do 4 spa tretmana na 7-10 dana uz preporučenu negu kod kuće, a zatim mesečne posete Cacao Hair Spa radi održavanja kose zdravom i negovanom.

Ukoliko je vaša kosa negovana i nema izrazita oštećenja i nemate probleme sa kožom glave, pretpostavlja se da je dovoljno da priuštite hair spa tretman jednom mesečno uz adekvatnu kućnu negu.

Redovnim hair spa tretmanima, vaša kosa će konstantno biti elastična i hidrirana, fleksibilna i puna života. Nećete je dovesti u priliku da bude suva, neukrotiva, tanka, beživotna.

Puni efekat obnove dobija se ukoliko se nega nastavi i u kućnim uslovima, korišćenjem preporučenih preparata.

Da li Hair Spa tretmani mogu da štete mojoj kosi?

Ukoliko ste pročitali prethodne odgovore, verujemo da sada sami znate ovaj, ali hajde još malo da vas upoznamo sa spa tretmanima za kosu. Ne postoje kontraindikacije ovih tretmana.

Spa tretman je našoj kosi poput higijenskog tretmana za kožu lica, koji joj vraćaju sjaj i oslobađaju nečistoća ispod površine, ili poput suplemenata i povremenog detoxa za naše telo. Hair spa tretman podmlađuje i hrani kosu, ‘vraća je u život’. Cilja na ojačanje i hranjenje skalpa, čineći koren jačim, a u isto vreme vraća dlaci sve što joj je potrebno. I više od toga.

Koji preparati se koriste tokom HAIR SPA tretmana?

Za spa tretmane kose koristimo isključivo preparate Tecna Italia Professional Haircare kompanije. Specifičnost ovog proizvođača je u bio-etičkom pristupu – svi preparati su apsolutno na prirodnoj bazi, sa organski sertifikovanim sastojcima, čijom kompatibilnošću klijent dobije tretman potpuno prilagođen sopstvenoj kosi i stepenu njenog oštećenja. Ono što takođe izdvaja ove preparate je činjenica da su kreirani za tretiranje kože glave, a ne samo dlake.

Priroda je najveći i osnovni resurs i inspiracija pri izradi ovih preparata, a posebna spa linija pod nazivom Teabase Aromatherapy se zasniva upravo na biljci, čajevcu, i njegovim dobropoznatim benfitima. Tu su još i Invigorating, Energetic, K-Factor, SPA Enzymetherapy, Integro Super Hydrator.

Filozofija Tecna Professional Haircare linija nalaže pružanje tretmana u specifičnom, opuštajućem ambijentu, kako bi dostigli svoje maksimalno terapijsko dejstvo. Za iznenađujuće rezultate u neverovatnom roku.

Da li su svi tretmani koje nudimo SPA tretmani?

Sve tretmane nege kose i vlasišta moguće je dobiti i kao klasične tretmane.

Kada se tretmani odvijaju u posebnom ambijentu, uz produženu masažu glave, prigušeno svetlo i adekvatnu muziku, u vrhunskim masažnim šamponjerama, oni dobijaju karakteristike HAIR SPA tretmana. Zaista pravi SPA užitak koji negu i oporavak kose podiže na viši nivo, a usput ima snažnu anti-stres komponentu.

U oba slučaja postižu se izvanredni rezultati.

Zakažite svoj termin